Waxen: de 5 beste tips op een rij!

De zomer is in aantocht dus wil je stralend voor de dag komen in je bikini of badpak dan is het tijd om te starten met waxen!

Wij adviseren altijd om gelijk na de zomer te beginnen met de voorbereiding voor volgend jaar zomer maar we begrijpen dat niet iedereen daar aan toe komt of zin in heeft. Echter is het dus wel zo, hoe eerder je begint met harsen hoe beter. Harsen pijnlijk? Nee hoor, met deze tips voor het waxen hoeft dit helemaal niet zo te zijn.

1. Maak je afspraak ruim op tijd en plan door
Je huid heeft ongeveer 3 tot 4 dagen nodig om te herstellen van het waxen dus wanneer je naar zon vertrekt probeer dan op z’n minst 3 dagen van te voren een afspraak bij Laurent te maken en wacht hiermee niet tot het laatste moment want zoals bij alle salons is het in de zomerperiode natuurlijk extra druk! Het duurt over het algemeen 2 tot 3 weken voordat de eerste haartjes weer tevoorschijn komen. We adviseren daarom ook vaak om na ongeveer 3 á 4 weken gelijk weer een afspraak te maken voor een vervolg, afhankelijk uiteraard van hoe snel je haar groeit.

2. Niet scheren
De Lycon wax werkt het beste op wat langere haartjes dan op korte haartjes of stoppels. Probeer daarom je bikinilijn niet vlak voor het waxen te scheren!

3. Geen bodylotion
Een gladde, vettige huid zorgt er voor dat de Lycon wax minder goed hecht, dus gebruik geen crèmes en bodylotions voor de behandeling. Wil je na het waxen toch een crème of olie gebruiken? Ga dan voor een parfumvrij variant om irritatie te voorkomen. Een heerlijk product hiervoor is de Aveda All-Sensitive Body Formula

4. Ontspan
We kunnen het mooier maken dan dat het is maar uiteindelijk is waxen niet geheel pijnloos. Wel is het zo dat hoe vaker je het doet, hoe minder pijnlijk het wordt en hoe minder snel je haartjes terug komen. Ontspannen is het beste wat je kan doen, dus lekker liggen, geen zorgen en denk aan iets leuks, bijvoorbeeld aan die vakantie die je voor de boeg hebt. Aloha!

5. The day after
Iedere huid reageert weer anders op waxen en mocht het nou zo zijn dat je huid toch geïrriteerd is, strooi dan wat babypoeder op je bikinilijn of bedek de huid met een warme handdoek.

Bij Laurent werken we met gespecialiseerde beauty& spa therapists die gewend zijn om met Lycon wax te ontharen. Bekijk de prijzen en mogelijkheden hier. 

Durf jij het aan en wil je voor een full brazilian wax gaan? Dat kan vanaf 8 juli bij Laurent!

waxtips