Voller haar door voeding

Deze maand staat in het teken van voller haar bij Laurent. Waarom? Aveda is met een heel mooi product gekomen waar we erg enthousiast over zijn namelijk de Aveda Thickening Tonic Styling Spray. Een styling product wat het haar al na één keer zichtbaar dikker maakt door de kracht van het natuurlijke hoofdingrediënt amla, een Ayurvedisch kruid dat al eeuwenlang gebruikt wordt door de inwoners van India om gezond haar te onderhouden.

Bij Laurent Salon & Spa geloven we in de combinatie van een gezonde leefstijl met het gebruik van de juiste verzorgingsproducten dus zo zijn we ook  deze week gaan kijken naar de rol van voeding bij het krijgen van voller haar.

Aveda Thickening Tonic Model Image
Voller haar door voeding
Kan dat? Ja dat kan, maar verwacht niet gelijk wonderen. Het goede nieuws is wel dat je door het toevoegen van de juiste voedingsmiddelen wel degelijk invloed kan hebben op het krijgen van voller haar, langere wimpers en een glanzende huid. Het geheim? MSM, oftewel, organische zwavel.

Zwavel is één van de macromineralen (net als calcium, magnesium, kalium) die ons lichaam dagelijks in grote hoeveelheden nodig heeft. Het is onder andere goed voor de vorming van collageen en heeft daarnaast ook nog eens een reinigende werking; het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Zwavel is het geheim voor een strakke, rimpelloze, gezonde huid, sterke haren én nagels! Er wordt zelfs beweerd dat het een wondermiddel is bij acné.

Ook heeft zwavel heeft een onstekingsremmende werking, verbetert het de geestelijke functies, voorkomt het artritis, verbetert het de celdoorlaatbaarheid waardoor suiker beter opgenomen kan worden en absorbeert het water in de darmen waardoor het laxerend werkt.

Genoeg redenen dus om eens verder te kijken naar dit wondermiddel wat al eeuwen lang therapeutisch wordt toegepast. In de oudheid kende men al de heilzame werking van het baden in zwavelrijke bronnen, meestal van vulkanische oorsprong.

Hoe kom je aan MSM, oftewel zwavel?
Het aanpassen van je voedingspatroon kan al genoeg zijn om meer zwavel binnen te krijgen door juiste, onbewerkte voedingsmiddelen, te eten.

Zwavel zit vooral in groenten en fruit en voornamelijk in de volgende voedingsmiddelen:
– koolsoorten als boerenkool, bloemkool en broccoli
– groenten zoals ui, knoflook, bieslook en prei bevatten veel zwavel
– eieren zijn rijk aan cysteïne, één van de beste bronnen van zwavel
– noten
– radijsjes
– spruitjes
– waterkers
– bijenpollen
– hennep zaadjes

Ook het toevoegen van gezonde koolhydraat bronnen, zoals (zoete)aardappel, zilvervliesrijst, quinoa, gerst, havermout, zorgt er voor dat je al snel verschil gaat merken. Logisch want die bevatten veel vitamine-B die je ook nodig hebt voor sterke nagels en een volle bos haar. Oh ja en wist je dat MSM ook klachten van hooikoorts – niezen, verstopte neus, loopneus, jeuk, tranende ogen, droge keel, hoesten, hoofdpijn – mogelijk kan verlichten?

Lijkt ons dat er genoeg argumenten zijn om MSM, oftewel zwavel, toe te gaan voegen aan ons dagelijkse voedingspatroon naast de juiste haar- en huidproducten!

Recept voor de lunch of avondeten – Frittata met rauwe boerenkool

Ingrediënten
– 7 eieren
– scheutje room (wij raden rijstroom of rijstmelk kan ook of een andere roomvervanger)
– Keltisch zeezout
– zwarte peper
– verse kruiden
– rauwe boerenkool

Bereiding
Klop de eieren los met de room. Voeg de groente toe en de verse kruiden. Smelt in de pan een beetje kokosolie (ongeparfumeerd) en giet de massa in de pan. Laat het mengsel op een laag pitje langzaam stollen en hoger worden. Na ongeveer 15 min is de onderkant meestal wel bruin, afhankelijk van de vulling moet het iets langer of iets korter.

Als de frittata goed bruin is kun je de frittata nog even omkeren. Tip: kiep de volle pan om in een lege pan zodat de frittata omgekeerd in de pan ligt en schuif hem dan weer terug in de eerste pan. Nog even kort bakken en dan is de frittata klaar. Strooi er lekker wat hennepzaadjes over heen en je hebt een heerlijke, zwavelrijke maaltijd! Eet smakelijk!

fritatafrittata met snijbiet