TIP: Voeding voor gezond haar

Gezond haar, wie wil dat nou niet? Uiteraard dragen het gebruik van de juiste (AVEDA) producten voor jouw haar daar aan bij maar alleen met een goede shampoo, conditioner en haarmasker kom je er niet. Daarnaast is voorkomen altijd beter dan genezen toch?

Omdat we bij Laurent verder gaan dan alleen maar knippen hebben we een lijst samengesteld met voeding die niet alleen bijdragen aan gezonder haar maar aan je algemene gezondheid én ze zijn nog lekker ook…

FRUIT EN DONKERE GROENE GROENTES
Ijzer en calcium maken je haar sterker en vind je met name in groene groentes. Fruit met vitamine C en A zoals aardbeien, sinaasappels en grapefruits, helpt je lichaam met het produceren van talg en werkt als een natuurlijke conditioner.

gezonde voeding

OMEGA-3-VETZUREN
Wil je ook zo’n mooie glans over je haar? Dan zijn Omega-3-vetzuren ideaal. Dit zit bijvoorbeeld in lijnzaad, walnoten, avocado, zalm en makreel. Tip: schep een eetlepel lijnzaad ‘s-ochtends door je smoothie of yoghurt!

BETA-CAROTEEN
Wortelen, zoete aardappelen, boerenkool, asperges en pompoen zijn voedingsmiddelen die beta-caroteen bevatten, wat wordt omgezet in vitamine A tijdens de spijsvertering. Naast dat vitamine A je haar en huid voedt, voorkomt het ook roos. Wortels zijn in het bijzonder zeer geschikt voor het bevorderen van een gezonde hoofdhuid.

CYSTEÏNE
Het kan echt! Cysteïne staat erom bekend dat het daadwerkelijk je haar dikker maakt. Dit kun je vinden in pluimvee, eieren, rode paprika, uien, yoghurt, havermout, spruitjes en broccoli.

NOTEN
Vooral paranoten – één van de beste bronnen van selenium – hebben mineralen die je hoofdhuid en haar gezond houden. Walnoten, cashewnoten, pecannoten en amandelen vallen ook onder deze categorie. Lekker voor bij de borrel!

nuts3

VOLLE GRAANPRODUCTEN
Etenswaren met volle granen – zoals volkoren brood – stimuleren de rode bloedcellen. En rode bloedcellen zorgen ervoor dat je haar in leven blijft. Eet je liever geen tarwe is speltbrood of zuurdesem uiteraard een goed alternatief.

OESTERS
Mmmm, nóg een goede reden om vaker oesters te eten. Je moet er van houden natuurlijk maar oesters bevatten zink wat een krachtige antioxidant is. Het zorgt voor gezond haar en helpt haaruitval te voorkomen.

oysters3

VETARME ZUIVELPRODUCTEN
Calcium is een belangrijk mineraal om haargroei te bevorderen en het kan worden gevonden in vetarme zuivelproducten, bijvoorbeeld magere melk en -yoghurt.

Geschreven door Mimi Voortman