Voeding voor gezond haar – 5 tips

Volwaardige voeding wat rijk is aan eiwitten, omega-3 vetzuren, zink en biotine kan helpen bij het bevorderen van een gezonde hoofdhuid en gezond haar. Voeg deze voedingsmiddelen zoveel mogelijk toe aan uw dagelijkse eetroutine en pak ze er eens wat vaker bij als ingrediënten voor een lekker recept. Mooi haar begint bij gezonde voeding!

Voeding voor gezond haar (5 tips)

Donkere bladgroenten
Boerenkool, snijbiet, spinazie en andere donkere bladgroenten zijn goede bronnen van vitamine A en C. Deze heeft het lichaam nodig om de olieachtige substantie talg, een natuurlijke conditioner voor je haar, te produceren.

Zalm (wild gevangen) 
Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor een gezonde hoofdhuid. Zalm (kies altijd voor Wilde Zalm) is naast een uitstekende bron van Omega-3 vetzuren ook een goede bron van eiwitten. Als u niet van vis houdt kunt u ook een hoge kwaliteit visolie-supplement proberen.

Bonen en peulvruchten
Bonen en peulvruchten zijn een goede bron van eiwitten wat haargroei bevordert, evenals ijzer, biotine en zink. (Biotine tekorten kunnen soms leiden tot broos haar)
voeding voor gezond haar

Noten
Bepaalde noten bevatten vitaminen en mineralen die kunnen bijdragen aan de bevordering van de gezondheid van de hoofdhuid en het haar. Zo zijn paranoten bijvoorbeeld een goede bron van selenium (let op: eet niet meer dan twee paranoten per dag).Walnoten zijn voorzien van een omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur, wat helpt bij het verbeteren van de haarconditie, evenals zink, wat haaruitval minimaliseert. Cashewnoten, amandelen en pecannoten zijn andere goede keuzes voor gezond haar. Probeer zoveel mogelijk voor rauwe noten te kiezen of rooster ze licht wanneer een recept nog een extra crunch nodig heeft.

Eieren
Eieren zijn een goede bron van eiwitten wat helpt om droog, zwak en broos haar te voorkomen. Kies voor biologische en omega-3 verrijkte eieren.

Lees ook wat de werking van avocado op huid en haar of hoe je water drinken leuker voor jezelf kunt maken!