Tips voor de huid in de zomer

Dat ontspannen vakantiegevoel wanneer de warme zon op uw huid schijnt en er een licht windje door uw haren waait is toch het meest relaxte wat er is? En dat terwijl u aan het zwembad zit met een heerlijk koud drankje. Toch is bescherming van huid en haar een must! Laurent heeft de volgende tips om uw huid in conditie te brengen én te houden in de zomer.

Voorbereiding
Regelmatig scrubben is altijd goed voor de huid om dode huidcellen te verwijderen. Egaal bruin worden? Scrub dan een paar dagen voordat u de zon in gaat. Gebruik voor het lichaam een grovere scrub dan voor het gezicht en kies voor een scrub dat past bij uw huidtype. De Aveda Beautifying Radiance Polish; perfect om dode huidcellen te verwijderen met een zijdezachte huid als resultaat! Hydrateer en verzacht de huid daarna met de Beautifying Body Moisturizer.

Eet en smeer antioxidanten
De zon zorgt ervoor dat het lichaam meer vrije radicalen aanmaakt. Deze zorgen voor een sneller huidverouderingsproces doordat ze het bindweefsel minder soepel maken. Denk bijvoorbeeld aan een slappe huid en rimpels. Antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen geneutraliseerd worden. Daarom is het zo belangrijk voor een gezonde huid om antioxidanten te eten én te smeren. Voorbeelden van bronnen met antioxidanten zijn vitamine A, C en E. Ze komen veel voor in verse groenten, fruit, noten en zaden. Ook kruiden kunnen antioxidanten bevatten, zoals kurkuma.

Vitamine D en bescherming
De zon geeft het lichaam vitamine D. Daar wordt u vrolijk van en het is nodig voor sterke botten. Verder beschermt vitamine D tegen verschillende ziekten. Een erg belangrijke vitamine dus! Maar vitamine D krijgt u niet alleen van de zon. Ook vette vis en roomboter bevatten vitamine D. Een vitamine D tekort komt vooral voor bij zwangere vrouwen en getinte mensen. Zo snel krijgt u dus geen tekort, want van een half uurtje in de zon maakt uw lichaam wel vijf keer de benodigde hoeveelheid vitamine D aan.

De zon is de grootste veroorzaker van rimpels, maar dat is niet de belangrijkste reden dat u moet oppassen met de zon. Zelfs één op de drie mensen met kanker heeft huidkanker. Tijdens kinderjaren is verbranding een vergrotende factor op een melanoom, zorg dus dat ook kinderen goed ingesmeerd zijn en blijven. Gebruik op een zonnige vakantie SPF 30 of meer. En heel belangrijk: herhaal het insmeren, want ook al is een zonnebrand waterafstotend, het zal toch door zee, zwembad en zweten verminderen. Zoek regelmatig de schaduw op en draag een hoedje. Zeker tussen 11:00 en 15:00 uur is dat belangrijk. Onder de parasol is het ook fijn en minder heet dan in de felle zon.

Natuurlijke zonnebrand
Chemische zonnebrand heeft minstens een half uur inwerktijd nodig voordat het bescherming biedt tegen de zon. Chemische zonnebrand moet voordat het werkt worden geabsorbeerd door de huid door nanodeeltjes. Deze komen in het bloed terecht en hebben een soortgelijke werking als vrouwelijke hormonen. Dat kan op lange termijn resulteren in een verstoorde hormoonhuishouding. Bekende chemische zonnebrand ingrediënten zijn oxybenzone, octyl methoxycinnamate en octocrylene. Ook bevat het vaak kunstmatig parfum wat, net als voorgaande ingrediënten, ook voor irritaties kan zorgen. Een gezond alternatief is minerale zonnebrand. Dat bestaat uit mineralen (titaniumoxide en zinkoxide) die de UV-stralen reflecteren.

Op zoek naar natuurlijke zonnebrand? Probeer de Sun Care producten van Aveda. Sun Care Hair & Body Cleanser is een natuurlijke zonnebrand, geschikt voor elk huidtype.

Haarverzorging
Niet alleen de huid, maar ook het haar moet extra verzorgd worden in de zomer. Zorg dat het niet gaat uitdrogen en dat het haar kleur de behoudt. Gebruik hiervoor na het zonnen een After-sun Hair Masque van Aveda. Om uw kleur te behouden hebben wij de Color Conserve-lijn. Deze shampoo en conditioner beschermt het haar tegen de effecten van de zon en het water.

Na de zon
De huid kalmeren en hydrateren na de zon kunt u doen met een goede aftersun. Houd die zo natuurlijk en puur mogelijk. Wat ook fijn is: smeer wat biologische kokosnootolie op de huid. Dat kalmeert en hydrateert niet alleen, het geeft ook een zachte glans. Mooi tijdens de zwoele zomeravonden!