Nieuw: AVEDA Pramasana Scalp Care

De kans is groot dat u uw huid dagelijks aan een uitgebreide skincare-routine onderwerpt terwijl u zich over de huid onder uw haar maar weinig zorgen maakt.

Gelukkig biedt de nieuwe Pramasana Scalp Care collectie van Aveda hiervoor een oplossing. Het nieuwe gamma legt de basis voor schitterend haar – en in het bijzonder een zuivere, gezonde hoofdhuid. Alle producten zijn 96% natuurlijk afgeleid.

“Een effectieve reiniging van de hoofdhuid geeft de natuurlijke celvernieuwing een boost. Een dieptereiniging zorgt voor een schone, gezonde hoofdhuid,” aldus Dr. Julie Thornton, professor aan de Universiteit van Bradford in Engeland.

Geïnspireerd door Ayurveda, de eeuwenoude natuurlijke gezondheidsleer uit India, is Pramasana een combinatie van twee worden uit het Sanskriet: ‘Prama’ betekent basis en ‘Asana’ is een yogapositie. Samen vormen ze de perfecte weerspiegeling van het idee dat een schone, gezonde hoofdhuid de basis is van glanzend haar.

1 EXFOLIEER met de Pramasana Exfoliating Scalp Brush

Om de werking van alle producten – die geschikt zijn voor zowel een droge, vette/gecombineerde als normale hoofdhuid – op z’n best te ervaren, begint u altijd met de Exfoliating Scalp Brush. Dit is een flexibele borstel met gebogen borstelhaartjes, die u voor de ‘droge borstel-techniek’ kunt gebruiken om eerst de ophoping van onzuiverheden los te maken voordat u gaat reinigen. Daarnaast kan de Exfoliating Scalp Brush ook gebruikt worden om de microcirculatie van de hoofdhuid te verbeteren, voorafgaand aan de hoofdhuidmassage.

2 REINIG met de Pramasana Purifying Scalp Cleanser

De cleanser bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten en zorgt voor een milde dieptereiniging op basis van plantaardige extracten zoals salicylzuur dat een exfoliërende werking heeft. Deze milde exfoliatie draagt bij aan een hoofdhuid die fris en gezond aanvoelt. Voor u uw haar inzeept met shampoo, kunt u tijdens het douchen de Purifying Scalp Cleanser gebruiken. Het brengt de talgproductie in balans en zorgt voor een zuivere basis. Reinig eerst uw hoofdhuid. Daarna zorgt de shampoo voor de klassieke reiniging van het haar.

3 HERSTEL & BESCHERM met Pramasana Protective Scalp Concentrate

Dit lichte serum dringt diep door tot in de oppervlaktelagen van de hoofdhuid en voedt en beschermt op die manier de natuurlijke huidbarrière van de hoofdhuid. Zo wordt de hoofdhuid ook beschermd tegen luchtvervuiling en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Breng de Protective Scalp Concentrate rechtstreeks op de hoofdhuid aan na het douchen, als het haar nog vochtig is.

4 IN DE SALON met Pramasana Nourishing Scalp Masque

Dit masker wordt enkel bij een professionele salonbehandeling gebruikt. Door middel van een massage wordt zowel het haar als de hoofdhuid tegelijkertijd gereinigd en gevoed, om een schone basis te creëren voor schitterend haar. Het masker zorgt voor een verfrissend gevoel voor de hoofdhuid en zijdezacht haar met een mooie, natuurlijke glans.

De Pramasana collectie bestaat uit een exclusieve mix van ingredienten zoals:

  • Zeewierextract – dat helpt om de talgproductie van de hoofdhuid in balans te houden.
  • Lactobaccillus – een gepatenteerde giststof die de natuurlijke beschermingsbarrière van de hoofdhuid in een goede conditie houdt.
  • Tamanu-olie – een bekende anti-oxidant die de hoofdhuid helpt beschermen tegen luchtvervuiling en andere schadelijke invloeden voor het haar.

THE AWAKENING SCALP RITUAL

De Pramasana collectie kan ook thuis voor een Awakening Scalp Ritual gebruikt worden. “Hoe meer u de microcirculatie van de hoofdhuid stimuleert, hoe beter,” aldus Marc Zollicoffer, Director of Professional Spa Education bij Aveda. “Gebruik de borstel als een massagetool, waarbij u in kleine cirkelbewegingen over de hoofdhuid strijkt. De Pramasana Exfoliating Scalp Brush heeft gebogen borstelhaartjes waardoor de borstel eerder geschikt is voor een hoofdhuidmassage dan om het haar te borstelen of te ontwarren.”

  1. Borstel langzaam, in opwaartse bewegingen vanaf de haargrens naar de kruin op het midden van je hoofd toe. Hierdoor stimuleert u de hoofdhuid en haarwortels. Herhaal deze beweging over de gehele hoofdhuid.
  2. Masseer opnieuw de rechterzijde van de hoofdhuid gedurende 15 seconden en ditmaal in een neerwaartse beweging. Doe dit ook aan de linkerzijde.
  3. Druk de borstelhaartjes voorzichtig tegen de hoofdhuid, in een draaiende beweging, vanaf de achterkant van de borstel langzaam naar voren toe. Masseer de gehele hoofdhuid op deze manier.
  4. Druk de oppervlakte van de borstel zachtjes tegen de gehele hoofdhuid.

De AVEDA Pramasana Scalp Care producten zijn verkrijgbaar in de salon en in de webshop van Laurent.