Hoe voorkom je gespleten haarpunten

Gespleten punten zijn erg vervelend. Je herkent ze door de droge uiteinden, die alle kanten op staan. Als je eenmaal gespleten punten hebt, is daar niks meer aan te doen.

Wat je wel kunt doen, is er een goed product in smeren. Zoals een serum bijvoorbeeld: Aveda Damage Remedy Split and repair.  Dit vermindert onmiddellijk gespleten punten met de kracht van nangai olie en quinoaproteine. Het hersteld en voorkomt nieuwe beschadiging.

Er is alleen wel één nadeel! Als je te lang met gespleten haar punten blijft rondlopen is er een kans dat ze verder doorslijten naar boven. En heb je last van gespleten punten, dan zullen ze nooit uit zichzelf verdwijnen. Er is dus maar een oplossing!

Knippen
Als je dus echt zuinig wil zijn op je haar is de enigste oplossing om de gespleten punten af te knippen. Als je dus al last heb van gespleten haar punten is het al te laat. Je kunt je beter afvragen hoe je gespleten punten kunt voorkomen.

Wassen
Gespleten punten zijn nu eenmaal het oudere deel van je haar. Dit betekent dat dit gedeelte ook gevoeliger is om droog te worden. Probeer je haar daarom niet te vaak te wassen. Het beste is zelfs om je haar 2 á 3 keer in de week te wassen. Probeer de shampoo alleen op en rondom je hoofdhuid te gebruiken, en de conditioner alleen in de punten. Conditioner zorgt er voor dat je schubben goed worden gesloten, en je haar een extra laagje van bescherming geeft. Als je een bikkel bent, spoel je je haar met ijskoud water af. Heel erg goed voor je haar. Last but not least; gebruik een shampoo en conditioner die beschadigd haar helpt; Aveda Damage Remedy Restructuring shampoo en Aveda Damage Remedy Restructuring conditioner. De Aveda Damage Remedy lijn is een uiterst effectieve, natuurlijke productlijn die het vochtgehalte op peil houdt en ernstig beschadigd haar herstelt. Ben jij benieuwd naar deze lijn? Hier hebben wij een overzicht van alle Aveda Damage Remedy producten.

Borstelen
Nog een tip, borstel je haar niet na het douchen als het nat is. Dit omdat je haar dan extra kwetsbaar is en zo sneller zal afbreken. Wil je dat je haar uit de douche toch goed zit, gebruik dan een grove kam of je vingers. Borstel je haar ook niet te vaak, omdat dit ervoor zorgt dat je haar sneller slijt. Het beste kan je een houten of natuurlijke borstel te gebruiken. Deze beschadigen je haar niet en zorgen er ook nog eens voor, dat je haar niet statisch wordt. Je kunt het beste je haar kammen of borstelen voor dat je naar bed gaat. Dit zorgt er voor, dat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid je haar hydrateren. Op zoek naar een goede haarborstel? Misschien is de houten Aveda Paddle Brush wel iets voor jou!


Hitte

Föhn jij je haar na het wassen of ga je aan de slag met een krul of stijltang? Hitte kan je haarpunten enorm uitdrogen. Als je een dergelijke tool gebruikt, investeer dan in een stijltang van ghd. En gebruik de ghd heat protector. Dit geeft een extra laagje over je haar heen. En zorgt er voor dat wanneer jij je haar krult met een krultang van 150 graden of meer, dit niet direct op je natuurlijke haar komt.

Met de bovenstaande tips, houd jij je lange lokken zeker gezond!