Reden genoeg om nú een massage te boeken!

Volgens Chantal, van het blog FeelGoodByFood.nl, gaat gezond leven natuurlijk verder dan alleen gezond eten. Gezond leven is voor haar een balans tussen gezond eten, elke dag voldoende bewegen én ontspanning.

Ontspanning

“Dat gezond eten en sporten belangrijk voor ons is weten we, maar wat we vaak vergeten is om te ontspannen. We hebben hier ‘geen tijd voor’, het schiet er bij in of ‘het komt wel’. En dat terwijl ontspanning en voldoende rust nemen op de juiste tijden heel belangrijk is voor onze gezondheid.” Vertelt Chantal in haar blog. “Wanneer we in drukke tijden (fysiek en mentaal) niet ontspannen en ons lichaam geen rust geven, kan dit lichamelijk én zelf geestelijke klachten opleveren. Vooral langdurige stress is heel slecht voor je gezondheid. Ontspanning kan van alles zijn en iedereen haalt rust en ontspanning uit andere dingen. Een lange wandeling maken, even alles opzij leggen en rustig een boek lezen, gezellig koffie drinken, yoga, een dagje naar de sauna of een lekkere massage.”

Verschillende massages 
“Je hebt verschillende soorten massages, aangepast aan jouw behoefte. Een lekkere ontspanningsmassage (gericht op kalmeren en ontspannen), een Ayurvedische massage (gericht op de energie in je lichaam), een bindweefselmassage (gericht op het dieper gelegen bindweefsel), een hot stone massage (een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van magnetische en temperatuurbehoudende eigenschappen van stenen) en een stress-fix massage (gericht op het vastzitten van spieren en knopen en het losmaken hiervan). Die laatste, een stress-fix massage, heb ik pas geleden voor het eerst gehad en wat was dit een goede ervaring!”
Stress-fix massage

Treatwell bood Chantal een stress-fix massage aan in onze salon. Een stress-fix massage is gericht op vastzittende spieren, knopen en het ‘losmaken’ hiervan. Omdat Chantal voor haar blog veel achter haar laptop zit en vaak last heeft van haar nek en schouders, wilde ze deze massage graag eens uitproberen.

“Verwacht niet dat je een heerlijke ontspanningsmassage krijgt, het kan zelfs best pijn doen. De massage was een afwisseling van ontspannende massagegrepen en grepen waarbij ze spieren en knopen losmaken, maar wat voelde ik mij goed na deze massage. Mijn lichaam en spieren voelde los en ontspannen. Alsof ik uren had geslapen op een héél goed bed. Echt een aanrader om af en toe te doen!”

6 gezondheidsvoordelen van een massage

Een massage kan ontspannend zijn voor zowel lichaam als geest, maar het heeft nóg meer gezondheidsvoordelen.

1. Soepelere spieren: Een massage zorgt ervoor dat spieren worden los gemaakt, het verzacht pijnlijke spieren en helpt de spieren te ontspannen. Na een massage voelt het lichaam letterlijk ‘losser’ en soepeler.

2. Verbetert de bloedcirculatie: Een massage activeert de bloedsomloop. Een massage zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in de huid verwijden, waardoor er meer bloed gaat stromen. Zo komt u na een massage (en na een sportsessie) aan dat gezonde kleurtje!

3. Verwijderd afvalstoffen: Tijdens een massage wordt niet alleen de bloedcirculatie, maar ook de lymfevaten geactiveerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Een bindweefselmassage is hier zelfs specifiek op gericht.

4. Je slaapt beter: Na een massage zult u sneller in slaap vallen en zelfs dieper slapen. Tijdens een massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat u beter slaapt. Dit herkent u vast wel aan dat u na een massage altijd lekker duf en slaperig bent.

5. Verbetert je concentratie: Een massage zorgt ervoor dat u (ook in gedachten) mentaal tot rust komt. Hierdoor word uw concentratie na een massage beter. Een massage is daarom extra goed idee tijdens drukke, chaotische tijden.

6. Een massage maakt gelukkiger! Oke, dit is nogal een uitspraak, maar een massage zorgt voor een geluksgevoel. Door een massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen het geluksgevoel. Ze geven een fijn en zorgeloos gevoel. Niet alleen van binnen, maar dit straalt u ook van buitenaf uit.

Reden genoeg om uzelf af en toe een massage te gunnen, toch? Of om gewoon meteen een massage te boeken?

Lees hier het blog van Chantal op FeelGoodByFood.nl!