Argan olie in Aveda Green Science™

Wist je dat… de argan olie die Aveda gebruikt in de Green Science™ Lifting Serum, Firming Face Creme, Firming Eye Creme, Replenishing Toner en Perfecting Cleanser afkomstig is uit Marokko?

Marokkaanse vrouwen redden de arganbomen van de steeds groter wordende woestijn. Aveda helpt bij de bescherming van deze bomen en bieden de vrouwen zo een betere toekomst. Zo ontstaat er een win-win situatie en maakt Aveda keer op keer weer haar missie waar: connecting beauty, environment and well-being.

Waar is argan olie goed voor?
Zuivere arganolie bevat heel veel vitamine E (tocoferol), veel fenolen en fenolzuur, caroteen en squaleen. Vooral de vitamine E is heel belangrijk voor onze huid. Het is een van de krachtigste anti-oxidanten, het neutraliseert vrije radicalen die schade aan je huid kunnen aanrichten. Verder bestrijdt vitamine E ontstekingen en is het een goede moisturizer, het maakt onze huid dus lekker zacht. De vitamine beschermt en voedt je cellen en vertraagt het verouderingsproces.

Arganolie houdt je huid zacht en soepel, stimuleert de celvernieuwing, gaat een droge huid tegen (onder andere door alle vetten en het squaleen) en is dus 100% natuurlijk.

argan3

Geschreven door Mimi Voortman