Supplementen in de winter

Vermoeidheid, verkoudheid, stress of zelfs een dipje zijn typische winterkwalen. Welke voedingssupplementen kunnen ons in deze koude maanden helpen, welke helpen ons er weer bovenop en welke beschermen ons tegen andere zwaardere winterkwalen? Waarom hebben we juist in de winter meer zin in vette dingen? En wist u dat een groeiend aantal vrouwen vitamine tekort heeft door diëten? Kortom: ‘het wat en waarom, en het nut van voedingssupplementen’.

We vragen het aan onze deskundige voedingsspecialist Jerome Stickelmann van Laviesage.

Het antwoord van Jerome op bovenstaande vragen is heel duidelijk. Jerome verklaart; “het hele jaar door hebben we voedingssupplementen nodig. Het eten wat we tot ons nemen is niet meer van dezelfde kwaliteit als het ooit geweest is. Vaak is ons voedsel slecht gecultiveerd en is de helft van de voedingstoffen in het productie proces verloren gegaan. Zelfs biologisch voedsel kan ons niet alle voedingsstoffen geven die we nodig hebben”.

De winter is een periode waarin we een tekort aan daglicht krijgen, we zitten teveel en we bewegen te weinig, daarnaast eten we teveel of juist te weinig. In ieder geval eten we niet voldoende voedsel van kwaliteit om ons lichaam gezond te houden en optimaal te laten presteren. Zeker in deze donkere periode waarin virussen op de loer liggen, onze huid droog aanvoelt en we ons soms futloos en moe voelen is het van groot belang om ons lichaam een handje te helpen.

Het is van nature zo bepaald dat u in de winter meer trek heeft in vet eten. Niet voor niets eten we met Oud&Nieuw oliebollen, dit is niet alleen omdat dit bij het feest hoort en een traditie is, het is ook iets waar ons lichaam naar verlangt. Het vraagt om vetten om de kou buiten te houden, het lichaam warm te houden en om de huid te beschermen. Als u merkt dat uw huid veel droger is in de winter, tot misschien wel kloofjes in uw handen aan toe, zou u er over na kunnen denken om Epidermoil van LavieSage te gaan gebruiken.

In de wintermaanden ontvangen we ook minder daglicht. We staan vroeg op, gaan in het donker naar ons werk en komen in het donker thuis. Hierdoor maakt ons lichaam minder vitamine d aan. Een belangrijke vitamine die een positieve invloed heeft op ons immuunsysteen. Een goede inname van vitamine D3 maakt u minder vatbaar voor virussen en kwaaltjes en u zult ervaren dat u minder vermoeid bent. Om vitamine D3 tot u te nemen en om ervan verzekerd te zijn dat u voldoende krijgt kunt u de LavieSage Xtra C&D3 250 nemen als supplement.

Overweegt u om op wintersport te gaan? Of heeft u al geboekt? Wist u dat niet alleen een factor u helpt beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon? Maar dat het juist veel voedingstoffen zijn die uw huid van binnenuit zo kunnen ondersteunen dat de kans op verbranden vele malen minder is. Skin Base van LavieSage helpt uw huid hierbij. En doordat de juiste voedingsstoffen in dit product elkaar ondersteunen, helpen ze uw lichaam optimaal resultaat te behalen.

Een mooie huid krijgt u alleen met een gezond lichaam! De LavieSage voedingssupplementen zijn ontwikkeld om uw gezondheid, uw huid en uw vitaliteit te ondersteunen, te voeden en te verbeteren met wat de natuur te bieden heeft.  Slechts natuurlijke en hoogwaardige voeding, aangevuld met slimme nutricosmetics, kunnen hiervoor zorgen. Omdat de producten vooral een zichtbare invloed hebben op de huidconditie, huidopbouw en -herstel, noemen we ze nutricosmetics.

Wilt u supplementen kopen en/of wenst u een gedegen advies? Komt u dan naar onze winkel of klik hier voor de webshop. Daarnaast informeren wij u graag over onze LavieSage Scandag op vrijdag 29 januari. Wilt u een huidconsult reserveren? Stuurt u dan een mail naar info@laurent.nl Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Voor meer informatie leest u hier meer.