Perfect pre-wedding glow

Op zoek naar die perfecte pre-wedding glow?

Iedereen die wel eens getrouwd is weet dat het een fantastische tijd is maar tevens ook een groot avontuur wat niet altijd zonder stress, angst en vermoeidheid gaat. Allemaal elementen die er voor kunnen zorgen dat u op de grote dag zelf niet dat stralende gevoel heeft wat u wilt. Een goede visagist kan u daar uiteraard bij helpen maar wij adviseren toch een meer holistische aanpak waarbij u uzelf ook in de maanden voor het huwelijk lekker mag verwennen, van binnenuit!

Uiteraard zijn onderstaande tips voor iedereen van toepassing die de huid een mooie glow wilt geven!

Detox
Als u een grondige reiniging wilt doen van uw lichaam raden we u aan om 1 of 2 maanden van te voren een detox-kuur te doen. Door te sap vasten geef u de spijsverteringsorganen rust, zodat het lichaam grondig gereinigd en weer versterkt kan worden. Een bijkomend effect is dat de huid weer gaat stralen, voeding en supplementen beter kunnen worden opgenomen door het lichaam en u nog meer kunt gaan genieten van al het moois wat deze periode te bieden heeft. Laurent Salon & Spa kan u hierin adviseren. Informeert u naar de mogelijkheden.

Ontstekingsremmend dieet
Om een grote stap ter verbetering van uw gezondheid, energie en welbevinden te maken is het noodzakelijk om meer ontstekingsremmende voeding te eten. We noemen het een ontstekingsremmend dieet maar in feite is dit het mediterrane dieet, de gezondste manier van eten. Het is een dieet waarvan gezegd wordt dat het de mogelijkheid om gezond ouder te worden sterk vergroot. Het is geen eetplan dat u een bepaalde tijd moet volgen. Het is voeding als onderdeel voor een gezonde leefstijl, gebaseerd op wetenschappelijke kennis over voeding.

Ontsteking is een van de grootste oorzaken van veel huid- en haarproblemen, chronische ziektes en eigenlijk van al onze welvaartsziektes. Wanneer er ontstekingen in ons lichaam actief zijn zal in het gebied van de ontsteking een toegenomen bloedstroom zijn. Het immuunsysteem stuurt defensieve steun naar het gebied wat aangedaan is en verhinderd de normale activiteit en rust. Ook zorgt een ontsteking voor de afbraak van collageen wat de huid weer nodig heeft om er stralend en glad uit te blijven zien.

Het duidelijkste verband tussen voeding en ontsteking zien we bij de vetten. Ons lichaam heeft meervoudig onverzadigde vetzuren, wat essentiële voedingsstoffen zijn, nodig. Ons lichaam kan ze niet zelf maken en moet ze dus uit de voeding halen. We hebben twee groepen nodig, omega-3 en omega-6. Met name de omega-3  zijn ontstekingsremmend en moeilijker via de voeding te verkrijgen. We vinden ze met name in vette vis (makreel, haring, sardines en wilde zalm) en in lage concentraties in bladgroente, zeegroente, walnoten en enkele oliën zoals lijnzaadolie. De omega -6 vetzuren zijn goed verkrijgbaar via de voeding en vinden we in olijfolie, noten en zaden. De verhouding tussen omega 3 en 6 moet ongeveer gelijk zijn en deze is in de hedendaagse voeding steeds ongelijker geworden ten nadele van de ontstekingsremmende omega-3. Redenen hiervoor zijn de consumptie van geraffineerde plantaardige oliën, producten van de moderne voedseltechnologie (denk bv aan snacks), vetmesten van consumptie dieren en de verminderde consumptie van natuurlijke omega 3 bronnen.

Vitamine A & C
Vitamine A helpt om de huid te ontdoen van dode huidcellen. Het verzacht de huid en helpt met name bij een ruwe droge huid. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A zijn onder andere zoete aardappels. Wortels en donkere groene bladgroentes. Vitamine C is belangrijk voor de aanmaak van collageen en bij een droge huid. U vindt dit met name in broccoli, groente bladgroente, bessen, pepers, kiwi en citrusvruchten.

Dry Body Brushing – droog borstelen van de huid
Op een natuurlijke manier de lichaamshuid super strak krijgen? Weg met cellulitis, putten, dofheid en een slappe huid. U bereikt dit onder andere met Dry Body Brushing, een techniek die er voor zorgt dat uw huid er op en top uit zal zien. Het is een eeuwenoude techniek die wereldwijd wordt gebruikt.

U heeft een borstel nodig met zachte haren die u dagelijks gebruikt over uw hele lichaam voordat u gaat douchen. U ‘scrubt’ als het ware uw huid, maar dan droog. Dit doet u allemaal in de richting van het hart, dus u begint beneden en werkt zo naar het midden toe.

Het zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en het heeft een ontgiftende werking. Start zo snel mogelijk! De Dry Body Brush is een perfecte aanvulling op de anti-cellulite bindweefselmassage die u vanaf september bij ons kunt boeken.

Drink meer…..
Citroensap en/of appelciderazijn gecombineerd met lauwwarm water in de ochtend! Dit in combinatie met lactogefermenteerde voeding (wat voor een voeding? Lactogefermenteerde voeding) wat je helpt bij een gebalanceerde spijsvertering wat er weer voor zorgt dat uw huid en ogen gaan stralen! De groene thee van Téadoro is rijk aan anti-oxidanten en is tevens een fantastische reiniging voor de huid.

En last but not least…
Drink heel veel water, water, water!! Super belangrijk om de huid gehydrateerd te houden, geeft het metabolisme een boost en reinigt het lichaam en de huid.

Naast al deze tips die u helpen het lichaam van binnenuit te verzorgen kunnen wij u uiteraard ook helpen met andere beautytips rondom het huwelijk! Denk daarbij aan de juiste coupe die het mogelijk maakt om het perfecte bruidskapsel te creëren, een frisse haarkleur, glanzende en gezonde nagels en een stralende huid!