Kurkuma: liquid gold

Kurkuma is een van de krachtigste ingrediënten in de Aveda Invati™ -producten tegen haaruitval en wordt al duizenden jaren gebruikt in de ayurveda – de traditionele Indiase geneeskunde – om talrijke ziekten en aandoeningen te behandelen. De beschermende eigenschappen maken kurkuma waardevoller dan goud en de kalmerende werking is alom bekend.

Bij Jean-marc (eigenaar Laurent Salon & Spa) wordt veel gekookt uit het kookboek van Claire van den Heuvel van Bluebelle Foodcoaching: Easy Peasy. Makkelijke, gezonde en super lekkere gerechten voor het hele gezin. Daar stuitte we ook op het “Golden Milk” recept met kurkuma. Onze ervaring is dat je het ook heel lekker vindt of heel vies maar één ding is zeker, het is in ieder geval hartstikke voedzaam én helend dus proberen maar!

Benodigdheden:
150 milliliter amandelmelk (of een andere noten- of plantaardige melk)
1 theelepel kokosolie

Voor de kurkumapasta
2 eetlepels gemalen kurkuma (poeder mag ook)
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
60 milliliter water

Maak eerst de kurkumapasta: doe de gemalen kurkuma met de zwarte peper en het waterin in een pannetje en verwarm op laag vuur. Blijf roeren met een garde tot er een dikke pasta ontstaat. Laat afkoelen en bewaar de pasta in een potje in de koelkast. De kurkumapasta blijft zo maximaal 2 weken goed.

Maak vervolgens de golden milk: die de amandelmelk met e kokosolie en een 1/2 theelepel kurkumapasta in een pannetje en verwarm tot op de gewenste temperatuur. Voeg wat honing of andere zoetstof toe naar smaak.

easypeasy

Uit het kookboek “Easy Peasy Family”