Henna behandeling: 11 dingen die u moet weten

We kennen ze allemaal wel, de vrouwen met een prachtige volle bos glanzend haar of misschien bent u hier zelf wel mee gezegend. Grote kans dat het haar met Henna is behandeld. Hoogste tijd om dit wonder uit de natuur eens onder de loep te nemen. We werken al jaren met Henna behandelingen bij Laurent Salon & Spa en kunnen rustig zeggen dat we inmiddels expert zijn geworden in deze behandeling en al vele gasten regelmatig terug komen voor onderhoud.

Leuk om te vermelden is dat wanneer u de komende twee weken een Henna behandeling boekt bij uw knipbehandeling dat uw Henna treatment start vanaf € 58,- in plaats van € 79,- (t/m 9 oktober te boeken)

 1. Eén van de grootste misvattingen over een Henna behandeling die we maar gelijk uit de weg ruimen is dat dit het haar rood zou kleuren. Absoluut niet waar! Henna is geschikt voor iedere haarkleur, ook voor blond en grijs haar.
 2. Henna is een zuiver natuurproduct (100%) dat wordt gemaakt door de bladeren van de Henna struik te drogen en deze vervolgens fijn te malen.
 3. De kleur van Henna is afhankelijk van het moment wanneer de plant geoogst wordt. Zo wordt de Henna Neutraal geoogst in het voorjaar wanneer de bladeren nog geen kleurpigmenten ontwikkeld hebben. De Henna die later geoogst wordt zal de voor veel mensen bekende rode kleur geven.
 4. Door de Henna Neutraal te vermengen met andere kruiden worden de andere kleurnuances gemaakt zoals zwart, blond of bruin.
 5. Henna geeft je haar een prachtige glans, is extreem verzorgend en geeft optisch meer volume aan het haar.
 6. Een bijkomend voordeel van Henna is dat vet haar minder vaak gewassen hoeft te worden.
 7. Ok, hier moet u wellicht even aan wennen in het begin maar, afhankelijk van uw wensen, kunnen we de Henna mengen met zwarte koffie of thee. Zo krijgen we nog meer kleurdiepte in het haar!
 8. Een Henna behandeling kan als ‘soort’ proteïne behandeling dienen. Het haar is opgebouwd uit proteïne en bij het aanbrengen van Henna op het haar bindt het zich aan de keratine en laat het een permanente laag om het haar. Het wordt niet opgenomen in het haar. Dat is ook de reden waarom Henna ook vaak als natuurlijker alternatief wordt gezien dan normale haarkleuringen.
 9. Doordat in onze Henna van het merk Fuente geen metalen zitten (deze worden bij het maken van het poeder uit het product gefilterd) is het geschikt om in één behandeling zowel een permanente kleuring in te zetten als een Henna. Resultaat: mooi gekleurd, verzorgd én sterk haar!
 10. Afhankelijk van het haartype zal het mooiste resultaat worden bereikt wanneer de behandeling regelmatig wordt herhaald.
 11. De komende twee weken hebben we een speciale actie. Boek bij uw knipbehandeling een Henna treatment en u betaalt (vanaf) € 58,- in plaats van € 79,-.

Gelijk een afspraak boeken? Wij raden u aan telefonisch contact op te nemen met ons voor het inplannen van de juiste treatments, afgestemd op uw wensen. U kunt ons bereiken op 030-2367483.