Happy Healthy Friday

De  maand januari staat in het teken van rust en gezondheid. Speciaal voor onze gasten die op vrijdag een afspraak bij ons hebben bieden wij een Happy Healthy Friday juice of smoothie. Hieronder vindt u de ingredienten en het menu voor aankomende weken:

Vrijdag 8 januari – Happy Healthy Friday – The Green Happiness
Mimi’s favoriet voor als ze een tijdje geen groene groente heeft binnengekregen!
Indrediënten:
– citroen
– komkommer
– gember
– avocado
– ananas
– spinazie
De smoothie is op basis van puur cocoswater.

Vrijdag 15 januari – Happy Healthy Friday – Bugs Bunny Juice
De naam verraadt het al, een juice vol met wortels!! Ongetwijfeld dé favoriet van Bugs Bunny 😉
Ingredienten:
– wortel
– wortel
– wortel
– sinaasappel
– gember

VERSCHIL TUSSEN EEN JUICE EN EEN SMOOTHIE
Een smoothie wordt gemaakt van groenten en vaak nog een andere vloeistof. Hierbij kan u denken aan fruitsap, (cocos) yoghurt, (plantaardige) melk of (cocos) water. Mix alle ingrediënten in een blender en u heeft een lekkere, volle smoothie. U kunt eigenlijk van alles toevoegen aan de smoothie. Denk aan superfoods als chiazaad en hennepzaad, noten (ja echt, dat is heel lekker!) en zelfs pindakaas. De blender maakt er een lekker gelijkwaardig geheel van.

Juices maken we met een slowjuicer. Dit apparaat perst in een langzaam tempo een sapje uit groente en fruit. Er zijn ontzettend veel soorten rauwe groente en fruit te juicen. Van wortels met de groene stengels er nog aan tot ongekookte bietjes. De slowjuicer doet zijn ding en maakt er een heerlijk dun sapje van. Op het sapje komt een kleine schuimlaag. Wij vinden dit geen probleem, of eigenlijk vinden we het zelfs erg lekker. Maar er zijn mensen die dit storend vinden en daarom het sapje nog door een vergiet halen, zodat echt alle kleine restjes uit de juice zijn gefilterd. Een juice is dun en glad en hoef je niet per se met een rietje te drinken. Een smoothie wel. In een juice zitten meer vitamines dan in een smoothie. Dit komt doordat de slowjuicer de vitamines heel laat en tijdens het maken van het sap komt er geen zuurstof bij. Bij een smoothie is dat anders. Door het ronddraaien in een blender worden vitamines voor een deel kapot ‘geslagen.’ Dat wil niet zeggen dat een smoothie niet gezond is, immers, je krijgt nog steeds heel veel groente en fruit binnen. Maar een juice is nog net iets gezonder vandaar dat wij het voor u afwisselen tijdens Happy Healthy Friday!

Bron: De Groene Meisjes

Vrijdag 22 januari – Happy Healthy Friday – Love is in the Air Juice
Deze slow-juice is een boost voor het immuunsysteem tijdens deze koude dagen! Én de ideale juice om uw geliefde eens mee te verrassen door de mooie rode kleur.

Indrediënten:
– rode biet
– sinaasappel
– gember
– limoen

WIST U DAT RODE BIET:

  • het uithoudingsvermogen en atletische prestaties verbeterd?
  • De bloeddruk en het risico op hartaanvallen verlaagd?
  • Gezonde weefselgroei helpt te ondersteunen?
  • Gezond haar, nagels en botten ondersteund?
  • De bloedsuikerspiegel kan stabiliseren?
  • Tegen bloedarmoede en vermoeidheid werkt?
  • Als krachtige anti-oxidant werkt?
  • Dementie helpt te vertragen?