Verzorg je krullen

Sommige vrouwen zijn gezegend met een bos krullen. Waar vele alleen maar jaloers op kunnen zijn, zouden andere willen dat ze steil haar hadden. want laten we eerlijk zijn, hoe mooi het ook is het kost veel werk om jouw krullen er mooi en gezond uit te laten zien. Hier een paar tips voor vrouwen met krullen.

 

Producten

Gebruik producten die speciaal voor krullen zijn. Mensen met krullen hebben over het algemeen droger haar dan mensen met stijl haar. Producten voor krullend haar zijn rijker en voller van structuur omdat het haar dit meer nodig heeft. Ook is het belangrijk dat je conditioner gebruikt voor de extra voeding en minder pluis.


haar drogen

Krullend haar breekt sneller, dit komt door de vocht te kort. Probeer je haar zo min mogelijk kammen of borstelen en gebruik een zachte in plaats van een harde handoek inplaats van een ruwe. Beter zou zelfs een microvezel handdoek zijn, die je om je hoofd wikkelt (niet wrijven). Heb je de tijd niet om zo lang te wachten tot je haar eindelijk droog is, föhnen kan het liefst op de koude of lauwe stand. Houd je hoofd naar beneden en föhn je haar voor 80% droog.


Pluis en baby haar

Met krullen zal je haar altijd net iets pluiziger zijn en meer last van babyhaartjes hebben. Pluizig haar ontstaat door hoge luchtvochtigheid. Babyhaar krijg je door afgebroken haren die weer terug groeien. Babyhaartjes kan je wegwerken door met een lichte wax of een tandenborstel waar haarlak op is gesprayd (het liefst niet ene gebruikte tanden borstel). Pluis tem je door een anti fris crème of olie te gebruiken.


Slapen
Veel mensen weten niet dat de stof van je kussensloop eigenlijk heel belangrijk is voor je krullen. Tijdens het slapen beweeg je veel waardoor je haren beschadigen. Als je het er echt voor over hebt kan je een satijnen kussensloop aanschaffen. Satijn heeft namelijk een gladde oppervlakte, wat de haren dus niet of nauwelijks kan beschadigen. ook als pluspunt verminderd het de hoeveelheid pluis. Heb je geen zin om een kussen aan te schaffen dan is het misschien een oplossing om al je haar vast t einde boven op je hoofd, als een ananas. Dit zorgt er voor dat je niet tijdens het draaien de wrijving hebt als met los haar.