Bescherm je huid met Sun Soul

De zomervakantie staat voor de deur! Misschien heb je je vakantie noodgedwongen gewijzigd en vier je dit jaar vakantie in eigen land. Hoe dan ook, we hopen op een zorgeloze, zonovergoten zomer met lange zwoele avonden!

Je huid
Buitenland of eigen land? Het verandert niets aan de keuze voor een goed zonnebrand product. Het is in eigen land net zo belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Laurent Salon & Spa kiest altijd voor duurzame merken in het schap. Hoe (donker) groener, hoe beter!

Het merk Comfort Zone
Comfort Zone is een Italiaans merk wat voort komt uit een hele duurzame visie. De verpakkingen zijn in zijn geheel recyclebaar en hebben daarom een zo’n minimaal mogelijke impact op het milieu. De producten zijn vrij van parabenen, siliconen en minerale oliën. En gemaakt met elektriciteit uit duurzame bronnen. Zo’n 90% van de ingrediënten zijn natuurlijk én van biologische teelt en worden overigens op mensen getest, niet op dieren.

Comfort Zone biedt een lijn waar bewuste formules, een wetenschappelijke basis en zon bescherming goed samen komen. Zodat zonnen nóg veiliger wordt. Met als doel; een gezonde bruine tint. Wat de lijn uniek maakt is dat de producten zijn versterkt met een DNA-beschermende biomimetische peptide, die het effect van een huid eigen afweerstof nabootst. Dit zorgt ervoor dat het beschermings- en herstelmechanismen van de huid zowel voor, tijdens en na het zonnen geactiveerd wordt.

Waterproof
De producten van Sun Soul zijn waterproof. Dit betekent echter niet dat je je maar een keer hoeft in te smeren. Om de twee uur dien je je huid opnieuw in te smeren met je zonnebrandcrème. Daarbij blijft het ook belangrijk om de zon zoveel mogelijk te vermijden tussen 12 uur en 15 uur s’middags. Voor fanatieke watersporters of liefhebbers van varen heeft Comfort Zone een special lijn ontwikkeld: de Watersoul lijn.

Watersoul
Jaarlijks komt er 4000 tot 6000 ton zonnefilter van onze zon-bescherming in het water terecht. Zonnefilters als oxybenzone, octinoxaat en zinkoxide tasten het koraal aan. Vervuiling en opstapeling van zonnefilters kunnen het aquatische ecosysteem negatief beïnvloeden en dragen daarmee uiteindelijk bij aan het broeikaseffect. In de afgelopen 30 jaar is een derde van de koraalriffen verloren gegaan. Afgelopen jaar lanceerde al haar eco-friendly zon-bescherming genaamd Water Soul.Hét zon-product dat vrij is van vervuilende filters en daarmee niet schadelijk voor het leven in de oceaan.

Naast de huidige Eco Sun Cream SPF 30, lanceert dit jaar de Eco Sun Cream SPF 50,  én een kalmerende en verfrissende Aloë gel.

After Sun
Na een dag in de zon te hebben doorgebracht doe je jouw huid groot plezier door haar te verwennen met een goede After Sun Gel. Comfort Zone heeft deze zomer een nieuwe After Sun Gel geïntroduceerd. De gel formule is verrijkt met Aloë Vera. Het verfrist en verlicht de roodheid op het gezicht en lichaam na blootstelling aan de zon. De gel is rijk aan tocoferolen en linolzuur (omega 6). Het heeft een sterk hydraterende en beschermende werking en bevordert het herstel van de huidbarrière. Sluit je zonovergoten dag dus altijd af met een goede verkoelende douche & een hydraterende After Sun Gel.